Ξέρατε ότι ο Μίκυ Μάους αρχικά ήταν κουνέλι;

Ξέρατε ότι ο Μίκυ Μάους οφείλει κατά κάποιο τρόπο την ύπαρξή του σε ένα… κουνέλι? Τα αδέρφια Disney εργάζονταν το 1927 στην Universal Pictures, όταν ο Walt δημιούργησε ένα καρτούν, το οποίο ονόμασε Oswald the Lucky Rabbit.

wdc726_oswald_008

Το WALT DISNEY’S COMICS and STORIES #726 που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αμερική εχει κάτι πολύ “ξεχωριστό για τους fans του Μίκυ Μάους! Για πρώτη φορά στα 75 του χρόνια ιστορίας εμφανίζεται το κουνέλι Oswald! Όχι μονο το εξώφυλλο απο την AMY MEBBERSON αλλά και ιστορία μέσα γραμμένη απο τον DAVID GERSTEIN και σχέδιο απο τον MARK KAUSLER.

wdc726_oswald_002 wdc726_oswald_003

Ο χαρακτήρας αυτός (Oswald the Lucky Rabbit) δημιουργήθηκε για μια σειρά cartoon μικρού μήκους ναι μεν απο τα Walt Disney Studios το 1927-1928 αλλά τα δικαιώματα ανήκαν στην Universal Pictures.

Όταν τα αδέρφια Disney σταμάτησαν το cartoon αυτό άλλα studios συνέχισαν το έργο και ο χαρακτήρας άλλαζε εμφάνιση με τα χρόνια. Το 2006 η Disney κατάφερε και πήρε πίσω τα δικαιώματα του, μαζί με τα δικαιώματα των πρώτων επεισοδίων.

Αυτή ειναι η ΠΟΛΥ μικρή εκδοχή των γεγονότων.

Βασικά στα χρόνια μέχρι το 2006 η Disney δεν είχε ποτέ τα δικαιώματα για τον Oswald που δημιούργησαν και ποτέ δεν κυκλοφόρησε comic με τον χαρακτήρα και το logo της Disney μαζί.

wdc726_oswald_007

Μετά το 2006 κυκλοφόρησαν κάποιες ιστορίες βασισμένες στο “EPIC MICKEY” video game αλλά, το “JUST LIKE MAGIC” στο τεύχος #726 του Comics and Stories ειναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα comic story που δημιουργήθηκε βασισμένο στο σχέδιο του παλιού Oswald στο cartoon.

Η ιστορία αυτή εκδόθηκε τα Χριστούγεννα 2015 (πριν 2 μήνες περίπου) για πρώτη φορά στην Αμερική. Που ήταν βασικά 5 χρόνια μετά την Νορβηγική έκδοση το 2011.

Αν έχετε χρόνο το πιο κάτω άρθρο περιγράφει την ιστορία σε λεπτομέρια!

Όλη η ιστορία του Μίκυ Μάους

Οι φωτογραφίες ειναι απο το blog disneycomicsrandomness

One thought on “Ξέρατε ότι ο Μίκυ Μάους αρχικά ήταν κουνέλι;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s