Εξώφυλλα κόμικ “VARIANTS”

Όλοι ξέρουμε ότι την σήμερον ημέρα τα κόμικς που κυκλοφορούν, κυκλοφορούν με πάνω απο 1 διαφορετικό εξώφυλλο. Όσο πιο διάσημο το κόμικ τόσο πιο πολλά τα εξώφυλλα. Τίποτα δεν διαφέρει στο εσωτερικό. Απλά το εξώφυλλο ειναι διαφορετικό.

Η τακτική αυτή ειναι γνωστή εδώ και χρόνια απο τις εκδοτικές εταιρείες και ποντάρουν στους συλλέκτες που θέλουν να ειναι “complete” η συλλογή τους έχοντας όλα τα εξώφυλλα.

Μερικά πρόσφατα παραδείγματα ειναι απο την DISNEY που γιόρταζε τα  15χρονα του Disney California Adventure. Κάθε ένα απο τα περιοδικά τους κυκλοφόρησε με ένα έξτρα εξώφυλλο.

Ακόμα ένα παράδειγμα ειναι η καινούρια σειρά των MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS που το τεύχος #0 έχει 7 διαφορετικά εξώφυλλα. Ένα για κάθε Ranger. Κόκκινο, κίτρινο, μαύρο, μπλε, ροζ και ακόμα 2 : το Πράσινο και το Ασπρο που θεωρούνται τα πιο σπάνια και πουλιούνται για εξωφρενικά ποσά στο eBay. Στην συλλογή μου όπως βλέπετε εχω μονο τα 5 πρώτα. (σημ. βγήκε ακόμα ένα variant με την Rita Repulsa στο εξώφυλλο να κρατάει το κράνος του πράσινου ranger και ειμαι σίγουρος θα βγουν κι άλλα στην συνέχεια για τα υπόλοιπα τεύχη)

Κάποια άλλα covers που δεν πέφτουν στην κατηγορία variants αλλά στην κατηγορία MUST-HAVE ειναι και αυτά που αν τα βάλεις δίπλα δίπλα δημιουργούν μια ενιαία εικόνα. Κάτι τέτοιο γίνεται με τα volumes της σειράς THE WALKING DEAD και πιο πρόσφατα με τα 4 πρώτα νέα κόμικ της σειράς BACK TO THE FUTURE!

Αν έισαστε Κύπρο σαν εμένα στην Λευκωσία το μοναδικό κατάστημα που ξέρω ότι φέρνει πολλές κυκλοφορίες κόμικς και μπορείτε να παραγγείλετε αυτό που θέλετε ειναι το ANT COMICS στο κέντρο στην Φανερωμένης στην Στοά Παπαδοπούλου.

One thought on “Εξώφυλλα κόμικ “VARIANTS”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s