Και όμως, ο Scrooge εχει δίδυμο αδελφο!

..και το ονομα του στα ιταλικά ειναι Papirone De’Paperoni (που ειναι παρόμοιο με το ονομα του Scrooge επίσης στα ιταλικά : Paperone de’ Paperoni)

twin

Το 1955 στην ιστορία Donald Duck and the Man of the West, απο τους Guido Martina και Giovan Battista Carpi, γνωρίζουμε για μια και τελευταία φορά τον δίδυμο αδερφό του πολύ γνωστού μας Scrooge McDuck. Το σκεπτικό πίσω απο την δημιουργία του χαρακτήρα αυτού ειναι ότι μοιάζουν ακριβώς εμφανισιακά αλλά έχουν αντελώς αντίθετο χαρακτήρα. Εκεί που ο Scrooge ειναι φιλάργυρος και τσιγκούνης, ο δίδυμος του αδερφός ειναι χουβαρντάς και γενναιόδωρος όσο αφορά τα λεφτά και όχι μονο.

Φαντάζεστε τί γίνεται φυσικά όταν ο Donald συναντά για πρώτη φορά τον Papirone και χωρίς να ξέρει τον μπερδεύει με τον πραγματικό Scrooge (Paperone).

Δυστυχώς ο χαρακτήρας του δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά και οι πιθανότητες να μεταφραστεί έστω στα Αγγλικά απο την IDW ειναι πολύ λίγες.

Ο Scrooge δεν ειναι ο μονος χαρακτήρας με δίδυμο αδελφο καθώς ο Goofy, που στα ιταλικά το ονομα του ειναι Pippo, έχει δίδυμο αδελφό τον Pappo. Εμφανίστηκε στην ιστορία του Romano Scarpa: The Quest For Tarzan. Η ιστορία τον έχει να χάνεται στην ζούγκλα και να καταλήγει “αγριάνθρωπος” κάτι σαν τον Ταρζάν.

twin2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s