Mickey’s Craziest Adventures

couv_questΟ νέος αυτός τόμος ανακοινώθηκε απο την IDW στο Emerald City Comic Con. Η ποιότητα χαρτιού και το μεγάλο μέγεθος τον κάνει μια απο τις καλύτερες κυκλοφορίες που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες απο την IDW. Η εισαγωγή στο βιβλίο μιλά για την ιστορία του τόμου.
Ο σεναριογράφος Lewis Trondheim και ο καλλιτέχνης Nicolas Keramidas (απο την Γαλλία) βρήκαν σε ένα παζαράκι βιβλίου την σειρά τευχών Walt Disney’s Comics and Stories: Mickey’s Quest αλλά όχι ολόκληρη.

Θέλοντας λοιπόν να μοιραστούν αυτή την σπάνια σειρά ο Lewis προσπάθησε να διασκευάσει το χιούμορ αυτών των κόμικ όσο μπορούσε καλύτερα ενώ ο Κεραμιδάς έφτιαξε ένα ολοκαίνουριο εξώφυλλο. Έτσι λοιπόν μεταφράστηκε απο τα γαλλικά στα αγγλικά και συγκεκριμένα σε αμερικανική διάλεκτο γιατί τα κόμικς που βρήκανε τυχαία ηταν στην γαλλική γλώσσα.

Αφού λοιπον τους έλειπαν κάποια τεύχη έχουμε κάποια κενά στην ιστορία η οποία αρχίζει με το κεφάλαιο 2 και μετά στο 4,7,8,10 κτλ. Το καλό όμως με αυτή την δυσάρεστη κατάσταση ειναι ότι η ιστορία βγάζει νόημα και χωρίς τα κεφάλαια που λείπουν. Και η κάθε σελίδα δουλεύει και απο μόνη της ακομα και σαν αυτοτελή ιστορία και ας είναι όλες τους μέρος μιας μεγαλύτερης.

Σε αυτή την έκδοση για να δοθεί η αίσθηση του παλιού καλού κόμικ/τυπώματος στοιχεία απο την original εκδοση χρησιμοποιήθηκαν. Στην πιο κάτω φωτό θα δείτε την ομοιότητα στην επικεφαλίδα με τα χρώματα και την γραμματοσειρά που αντέγραψαν απο κόμικ της εκδοτικής Gold Key Comics.

Επίσης ο χρωματισμός έγινε με πολλές μικρές τελείες που συνθέτουν το χρώμα πιθανως για να μιμηθούν το τύπωμα τετραχρωμίας που χρησιμοποιούσαν στην δεκαετία του 60. Δυστυχώς όπως βλέπετε και στην φωτό σύγκρισης (το απο κάτω ειναι η καινούρια έκδοση) ίσως να το παράκαναν λιγάκι.

mickeyscraziestadventures_007

Κανένα πρόβλημα όμως με το συνολικό αποτέλεσμα που σε χοντρό ματ χαρτί φαίνεται πολύ ωραίο. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιούσαν γυαλιστερό χαρτί όπως στις υπόλοιπες τους εκδόσεις να φαινόταν το ίδιο ωραίο.

Το βιβλίο σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αν το βρείτε στο κομιξάδικο σας ρίξτε του μια ματιά και γιατί όχι αγοράστε το. Η IDW εξέδωσε μετά απο αυτό και το βιβλίο MYSTERIOUS MELODY που καλύψαμε σε προηγούμενο post. Στην Γαλλία έχουν εκδοθεί συνολικά 4 βιβλία άρα λογικά περιμένουμε ακομα 2 και απο την IDW στην Αμερική. Τα οποία ειναι : α) La Jeunesse de Mickey και β) Café Zombo. (φωτός)

Update : Η αλήθεια όμως για το συγκεκριμένο comic book ειναι άλλη. Οι δυο δημιουργοί ποτέ δεν βρηκαν χαμένα τεύχη σε παζαράκι και φυσικά δεν λείπουν τεύχη. Ειναι μια ιστορία που σκαρφίστηκαν οι δυο δημιουργοί. Στην πραγματικότητα ειναι δική τους ιστορία και σχέδιο. Δεν υπάρχει original των 60s.
Η επίσημη περιγραφή της IDW έχει ως εξής: It’s a “lost” 1965 Disney epic, deemed too wild for publication and saved only in tantalizing fragments… or is it? When Pegleg Pete and the Beagle Boys shrink and steal Scrooge’s Money Bin, Mickey and Donald must track them down–in what is really a brand-new album-length thriller by comics masters Lewis Trondheim and Nicolas Keramidas: told in an amazing indy style and presented like a treasure suspended in time!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s